Vi er mange, der kender det. Man burde lige have brugt 30 min på at få trænet. Men efter en lang arbejdsdag efterfulgt af diverse gøremål, er energiniveauet nærmest lige nul. Man får måske sat smidt sig på sofaen, hvorefter kroppen bliver dvask og motivationen til træningen forsvinder fuldstændig.
Ovenstående er slet ikke unormalt og sker desværre lidt for ofte, for mange folk. Og vi ved jo godt hvordan vi fysisk får det bedre, når træningen er overstået. Ofte føler man sig endda mere energisk end før træningen.
Så ja, selvfølgelig får vi det bedre i kroppen, men vidste du, at træningen også styrker vores mentale helbred?
Og med træning menes der ikke nødvendigvis hård fysisk træning, såsom intervaltræning, hårde løbeture og lignende. Noget så simpelt som en rask gåtur på 30 min, eller lidt boldspil i haven med ungerne, kan have en stor indvirkning på vores mentale tilstand.
Der er nemlig flere studier, der påviser, at der en direkte sammenhæng mellem fysisk aktivitet og vores psykiske tilstand. Lider man af en depression vil et behandlingsforløb hos en psykolog, samt moderate mængder motion, være en rigtig god kombination for at få det mentale overskud tilbage.
En svensk undersøgelse viser at hjernens hukommelsescenter vokser og danner nye hjerneceller, når vi dyrker motion. Det samme center formindskes, hvis vi rammes af depression. Så det er bevist at hjernen ændres i kraft med, at vi dyrker motion. Den stimuleres så at sige, ligesom vores muskler og led i resten af kroppen gør det.
Man bør derfor huske at få inkorporeret motion i løbet af ugen. Der kan kun rådes til at man får lagt en træningsplan. Det lyder måske overvældende, men det kan være noget så simpelt som at sætte 30 min af til, at gå en tur efter aftensmaden.
Kæmper man derimod med en depression eller lignende, er det vigtigt at søge professionel hjælp hos en psykolog. Motionen kan nemlig ikke stå alene som behandlingsform, så her bør man tage kontakt til en god psykolog og starte i et behandlingsforløb.
Søger man en psykolog på Nørrebro, kan man med fordel slå en søgning op på Google. Her vil man blive præsenteret for en række psykologer, der kan hjælpe en til at få det bedre.
Det ligeledes videnskabeligt bevist at træning og motion har en positiv effekt på mildere former for angst. Både en umiddelbar effekt, men også en forebyggende effekt.
For kort at opsummere kan vi derfor konkludere, at træning og motion har en positiv og sund indvirkning, på vores mentale tilstand. Så lidt som 30 min om dagen, kan være med til at gøre en stor forskel. Og set i det store billede, bør 30 min være til at overskue.